حصاروئیه محبوب قلبها

حصاروئیه از توابع شهرستان شهربابک در استان کرمان میباشد. allahdini1981@gmail.com آماده دریافت مطالب و نظرات ارسالی شما میباشد.

حصاروئیه محبوب قلبها

حصاروئیه از توابع شهرستان شهربابک در استان کرمان میباشد. allahdini1981@gmail.com آماده دریافت مطالب و نظرات ارسالی شما میباشد.

سرای ابدی

          

 

           

 

         

 

                       به گورستان  گذر کردم  کم  و  بیش        بدیدم  حال دولتمند و  درویش
                       نه درویشی به خاکی بی کفن ماند        نه دولتمند برد از یک کفن بیش

 

 

درگذشت مرحوم محمد حسن قائینی بهانه ای شد تا تحقیق کنیم که چرا روستای حصاروئیه دارای دو قبرستان است. یکی قبرستان قدیمی که دیگر حالا متروکه شده و در قسمت جنوب شرقی روستا قرار گرفته است و دیگری قبرستان کنونی که در شمال غربی آن واقع شده است. ماجرا از این قرار است که که در زمان قدیم اهالی روستا مرده گان خود بر روی تپه ای سنگی که آن زمان نزدیک به خانه و آبادی خود و قنات روستا بوده دفن می کردند٬ هرچند که کندن قبر در این تپه سنگی کار بسیار سختی بود و نمی توانستند قبرهای عمیقی حفر کنند و از طرفی پس از گذشت چند سال تعداد قبرهایی که بر روی این تپه حفر می شود زیاد می شود بطوری که بسختی می شد جایی برای کندن یک قبر پیدا کرد. 

 

 اما علیرغم توصیه های بزرگان ده مبنی بر انتخاب جایی دیگر برای دفن مردگان٬ هیچ کس حاضر نمی شد که عزیز از دست رفته خود را به جای دیگری به تنهایی به  خاک بسپارد چرا که همه دوست داشتند عزیزان از دست رفته خود را در کنار دیگر عزیزانشان همچون پدر ٬ مادر ٬خواهر و برادر که بدرود حیات گفته بودند به خاک بسپارند تا اینکه در سال ۱۳۴۳ مرحوم سید غریب٬ پدر مرحوم سید ابوالقاسم فاطمی مقدم در روز الفه یک روز قبل از سال نو فوت می کند و مرحوم سید ابوالقاسم عنوان می کند که چون پدر بنده فوت کرده من این اختیار را دارم که هر کجا که دوست دارم پدرم را دفن کنم.  

 

با چند تن از بزرگان ده چند جایی را مورد بررسی قرار می دهند که یکی از آن جاها بند ده جلیل در بالای روستای حصاروئیه می باشد که  مورد قبول قرار نمی گیرد و سر انجام همین قبرستان کنونی مورد قبول واقع می شود و بدین ترتیب مرحوم سید غریب اولین کسی است که در قبرستان کنونی روستای حصاروئیه به خاک سپرده می شود و بعد از آن نیز تمامی مردگان روستا در همین قبرستان دفن می شوند. نکته جالب توجه بر روی سنگ قبر مرده گان این قبرستان آیات و کلمات قرآنی می باشد که امروزه جای خود را به اشعار و قطعه های ادبی داده است.روح همه آنها شاد یادشان گرامی باد. 

 

به نقل از خانم قمر الله دینی حصاروئیه 

 

منتظر نظرات زیبای شما نیز هستیم تا آنچه را که در این زمینه بیشتر میدانید با ما و خوانندگان عزیز وبلاگ حصاروئیه محبوب قلبها در میان بگذارید.

پرواز

                                                                                            

در  دایره ای  که  آمدن  و  رفتن  ماست           او  را  نه  بدایت  نه  نهایت پیداست 

کس می نزند دمی در این معنی راست          کاین آمدن از کجا و رفتن به کجاست

 

امروز دوشنبه ۳۰ خرداد ماه ۱۳۹۰ است. امروز مصادف با سومین روز در گذشت آقای محمد حسن قائینی فرزند اصغر می باشد. مرحوم محمد حسن شامگاه جمعه بر اثر کهولت سن دار فانی را وداع گفت و به دیار ابدی شتافت. وی در طول حیات پر بار خویش به شغل شریف کشاورزی و دامداری مشغول بود و از این طریق امرار و معاش می کرد و فرزندان موفقی را تحویل جامعه داد. عطا الله قائینی فرزند ایشان نیز چندی پیش بر اثر سکته قلبی در گذشت. مرحوم محمد حسن قائینی در عصر شنبه در قبرستان روستای حصاروئیه با حضور اکثریت اهالی روستا و نزدیکان و آشنایان  وی به خاک سپرده شد. روحش شادو یادش گرامی باد.

گورستانی در کنار ذوب مس خاتون آباد

 

باز هفته محیط زیست(15- 22 خرداد) رسید تا بهانه باشد برای اینکه با نگاهی به محیط زیست اطرافمان آنچه را که یاد آور تلخی ها و نگرانی های مردم منطقه است را باز به یاد بیاوریم تا همگان بدانند که چه جنایتی در حق مردم این منطقه انجام می شود.جایی که زمانی قطب سابق دامداری استان بوده است و حالا اکثرا آنچه که داشته اند را از دست داده اند و زندگی خود را باخته اند چه در بخش کشاورزی و چه در بخش دامداری. چاله هایی در کنار شرکت مس خاتون اباد که به گورستان گوسفندان تبدیل شده است. 

 برنامه نگاه یک شبکه اول سیما نیز دیشب(۲۱/۳/۹۰) محور گفتگوی خود با آقای مهندس محمدی زاده معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست را این موضوع قرار داد. آنچه در این برنامه پخش شد گزیده ای از صحبتها و حرفهای مردم زحمتکش و ستم دیده ای بود که همگی از آلودگی دود ناشی از کار خانه ذوب مس خاتون آباد متضرر شده اند و هر آنچه داشته اند از دست داده اند. 

در گزارشی که پخش شد ، پیر مردی در صحبتهایش می گوید با در آمدی که از همین دامداری داشته ام 6 فرزند خود را راهی دانشگاه کرده ام اما حالا چه کنم؟ باید گوشه بنشینم و دنبال کارگری روم. دیگری می گفت روز بوده که یک نفر 30 گوسفند مرده اینجا آورده است و کسانی دیگر10 ،12و 20 گوسفند و بره مرده به این چاله ها آورده اند. خانم میانسالی در این میان می گوید همه درآمد ما از اینهاست و تازه تعدادی را هم بیرون ریخته ایم و زن دیگری می گوید بگوئید ما درآمد زندگی مان را از کجا در بیاوریم ؟ آقای رئیس جمهور بگوید ما چیکار کنیم ، در آمدمان را از کجا در بیاوریم.؟جوان دیگری می گوید مسئولین برای اینکه زیر سوال نروند در روزهای تعطیل و شب ها شارژ کارخانه زیاد می کنند که دود و آلودگی بیشتری دارد و روزها کم می کنند تا به چشم نیاید و اکثریت کارکنان شرکت از لحاظ ریوی مشکل دارند و باید دید در آینده چه تاثیرات ژنتیکی بر روی مردم خواهد داشت. دیگری می گوید جهاد دانشگاهی ماهی 8 میلیارد تومان از شرکت میگیرد تا الکترو فیلتر های شرکت را درست کند تا خروجی گاز so2 کارخانه را کم کنند ولی هنوز نتوانسته اند و میزان آن بر روی مرز 29000 می باشد. مرد دیگری می گوید که اصلا فیلتر های این کارخانه مربوط به کارخانه سیمان می باشد نه کارخانه مس. یکی از کارگران شرکت می گوید دچار تنگی نفس شده ام و ریه ام مشکل پیدا کرده و این موضوع تا حد زیادی بر روی بقیه کارکنان هم تاثیر گذاشته است. آقای حیدری رئیس سازمان صنایع استان کرمان می گوید مشکل این است که فیلتر ها از همان روز اول برای کارخانه مس طراحی نشده است.  

به گفته دکتر زید آبادی مدیر کل دامپزشکی استان کرمان ، مسمومیت مزمن در اثر ترکیبات مس مورد تائید آزمایشگاه سم شناسی و سایر آزمایشگاهای مرجع قرار گرفته به طوری که تلفات 30 تا 40 راس گوسفند در روز ناشی از ترکیبات مسی هست که در این منطقه وجود دارد. وی ادامه می دهد تعداد تلفاتی که به صورت رسمی از پاییز 85 تا اواسط بهمن 89 داشته ایم حدود 36000 راس گوسفند بوده است که مورد تائید ما واقع شده است.  

پس از پایان گزارش آقای مهندس محمدی زاده معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست می گوید، " کار فیلتراسیون و سنسور هایی که بایستی کار گذاشته می شد تا آلایندگی در هوا ایجاد نکنند دچار مشکل بود و این کار خانه چند بار با حکم قوه قضائیه متوقف شده و مهلت هایی به آنها داده شده تا مشکل را حل کنند که بخشی حل شده و بخشی هم هنوز حل نشده. وی می افزاید همین سه چهار ماه گذشته  موضوع به مقامات قضایی ارجاع داده شده و اصلاحاتی هم انجام داده اند ولی قانع کننده نیست. وی ادامه می دهد مجوزی که از قبل به این کارخانه داده شده است معیوب است و کاش قبل از فعالیت کارخانه الزامات زیست محیطی را عمل می کردند. اما در مدت مسئولیت ما هم جرائم سنگینی برای کارخانه وضع شده وهمچنین موظف کردن کارخانه به پرداخت خسارتهایی که به زندگی مردم وارد شده است ، ما مدعی خساراتی که به خاک وارد شده و خاک را آلوده کرده است نیزهستیم. این کارخانه بایستی به سرعت تمام نواقص رابر طرف کند و گرنه ما مجبوریم توقف کامل بدهیم و سازمان صنایع استان کرمان بایستی کارگران را در جایی دیگر به کار گیرد". 

 مجری می گوید اگر سازمان قضا کارخانه را محکوم کرده پس بایستی توقف کامل داده شود که مهنس محمدی زاده می گوید "بخشی از مشکل حل شده و بعضی فیلتر ها عوض شده که بایستی اینکار به صورت اصولی انجام شود و هنوز تا نقطه توقع فاصله زیادی وجود دارد. مهلتی 3 ساله به اینگونه کار خانه جات داده شده است تا هم رفع مشکل کنند و هم سیستم پایش آن لاین لحظه ای که انسان هیچ گونه دخل و تصرفی در آن ندارد و برای مراقبت و صیانت از سلامت فعالیتی که در آنجا انجام می شود را بکار گیرند که در آن با به کارگیری سنسور هایی که در بخارات و یا پساب ها بکار می رود متوجه اشکال در آن خواهیم شد و نیازی به حضور فرد جهت اطمینان از سلامت آن نیست".وی همچنین می گوید "این کارخانه مشمول بعضی مجازاتها و پیگردهای قانونی هم شده است". 

 آقای سعد محمدی  مدیر عامل صنایع ملی مس ایران هم در تماس تلفنی با این برنامه می گوید "با هماهنگی که با محیط زیست انجام شده و در را اصلاح کار خانه تمام سیستمهایی که باعث آلودگی می شد، سعی شده  توسط جابجایی سیستم و با تکنولوژی بکار گرفته شده ،آلودگی به شدت کم شود و توسط سازمانهایی که مورد تائید سازمان محیط زیست هستند مثل سازمان زیست سپر و سیستمی که دانشگاه صنعتی شریف در حال حاضر پایش آلودگی را انجام می دهد میزان آلودگی به شدت کاهش پیدا کرده است.وی می افزاید این کارخانه با سیستم فلش کار میکند و برای تکمیل این پروسه یک کارخانه اکسیژن سرمایه گذاری شده که تا اوایل سال آینده راه اندازی می شود و چرخه این سوخت کامل می شود." 

 وی می گوید "هم اکنون ذوب خاتون آباد برای اوور هال کلا تعطیل شده است و به مدت یک ماه کل کوره را مورد تعمیر قرار خواهیم داد همچنین بحث بویلر ها بطور کامل تعمیر شده و سیستم فیلتراسیون بطور کامل تغییر کرده و سیستم جدیدی جایگزین شده است، کوره خاتون آباد کلا از 80 هزار تن تغییر می کند و به یک سیستم دبل فلش جدید تغییر خواهد کرد که آخرین تکنولوزی روز دنیا  است و این تا دو سال آینده رخ میدهد و ما استاندارد های یورو 4 را در اینجا خواهیم داشت و در مدت کوتاهی این بحث محیط زیستی کلا برطرف خواهد شد" وی می گوید "هم اکنون شرایط آلودگی 20 برابر کمتر شده است. آقای ریاحی یکی از معتمدین محلی هم در تماس تلفنی با این برنامه در خواستی را از آقای محمدی زاده دارد و می گوید مردم با توجه به از بین رفتن دامداری و کشاورزی این منطقه خواستار ایجاد شغل و انجام کارهای زیر بنایی برای جوان و ایجاد بستر های شغلی هستند".   

حال تنها می توانیم منتظر باشیم تا گذشت زمان نشان دهد که تا چه حد حرف و حدیث های مسئولین درست از آب در بیاید و محیطی سالم و به دور از هر گونه آلودگی داشته باشیم .به امید روزی که همه این مشکلات حل شوند تا طبیعتی سالم و مردمانی سالم و سر زنده داشته باشیم.  

 

اسماعیل الله دینی حصاروئیه

نون کرنون

       

باز هم احشوم به پا شد

   

 

           

عکسها آرشیو می باشد. 

به لطف بارانهای بسیار خوب زمستان پارسال و بارانهای بهاری امسال و با رویش گیاهان و علفهای بیابان که موجی از شادی را در دل مردم به وجود آورد بار دیگر بعد از چندین سال بساط احشوم را به راه افتاد. ماست و مسکه و دوغ و کشک و روغن زرد٬ یادش به خیر چند سالی میشد که حتی اسمشو هم نشنیده بودیم. باز هم خدا را شاکریم که با ریزش باران و نزولات آسمانی دل همه ماها را شاد کرد البته امیدواریم دامداران امسال کشک و روغن هاشونو به قیمت مناسب بدن که یه وقت خدا قهرش نیاد دوباره شاهد خشکسالی باشیم که همین هم گیرمون نیاد. البته ازطرفی هم زحمتی که این قشر از جامعه میکشن هیچ کس نمیکشه هر چی بفروشن حقشونه خدا خودش میدونه.  

 

به هر حال امیدواریم باز هم در سالهای آتی شاهد بارانهای خوبی باشیم تا ازین نعمت های خوب بی بهره نباشیم. البته یادش به خیر احشوم های زمان قدیم صفای دیگه ای داشت. آب با خر می بردیم و کلی خاطره داشت همین آب بردن ها . مشک زدن هم حالا تغییر کرده و به جای هیزم گاز و کپسول اومده ٬دیگه خبری از آون آب خنک مشک نیست و بجاش یخ یخچال اومده٬ یه جورایی میشه گفت احشوم یعنی بر پایی زندگی مدرن در دل بیابان. البته اینم راحتی و اسایش خودشو داره. به امید سلامتی و شادکامی همه این عزیزان. 

منتظر نظرات گرم و خواندنی شما هستیم