حصاروئیه محبوب قلبها

حصاروئیه از توابع شهرستان شهربابک در استان کرمان میباشد. allahdini1981@gmail.com آماده دریافت مطالب و نظرات ارسالی شما میباشد.

حصاروئیه محبوب قلبها

حصاروئیه از توابع شهرستان شهربابک در استان کرمان میباشد. allahdini1981@gmail.com آماده دریافت مطالب و نظرات ارسالی شما میباشد.

شب یلدا

                             

یکی از آداب و رسوم رایج در سرزمین ایران، مراسم شب آخر آذر ماه و یا شب چله است که بلندترین شب سال به شمار می رود، این شب یلدا نامیده شده است. یلدا یک واژه سریانی است به معنی زایش و تولد است. بنابر عقیده ایرانیان چون در روز قبل از شب یلدا خورشید کمتر می تابد و در ضعیف ترین موقع خود قرار دارد شدت سرما زیاد است بنابراین باید الهه گرمی و نور خورشید دوباره متولد شود تا جهان دوباره در اثر پرتو تابش آن گرمتر شود و بدین جهت در چنین شبی ایرانیان گرد هم می آمدند و تا نزدیکی صبح برای تولد دوباره خورشید دعا می کردند و با روشن کردن آتش این دو روشنایی(خورشید و الهه گرمی) را برای غلبه بر اهریمن تاریکی و ظلمت یاری می کردند.بنابراین جشن شب زنده داری یلدا اقدامی بوده برای مهر یا ایزد روشنایی در جنگ با اهریمن ظلمت و تاریکی.

 

 یلدا مبارک. 

 

گرد آوری:صدرالدین نوراللهی 

با تشکر فراوان از ایشان

سفری به دور دستها البته تا آنجا که دوربین های عکاسی به یاد دارند

اینبار آنچه را که شما خواسته اید لبیک می گوئیم و با احترام به پیشنهاد شما به جستجوی آن می پردازیم.سفری به دور دستها البته تا آنجا که دوربین های عکاسی به یاد دارند و آنها را ضبط کرده اند. آنچه روزی برایتان عادی بود اما امروز برای شما خاطره و برای ما جوانترها جذاب و دیدنی. به دنبال گنجینه هایی هنری که شاید هریک از شما پیش خود به یادگار نگاه داشته اید. البته روی صحبتم با قدیم تر هاست هرچند که جوانتر ها می توانند همکاری بسیار زیادی در این زمینه داشته باشند. می توانید به سراغ قدیمی ها بروید و یا آلبوم های خود را ورق بزنید تا آنچه را که ما دنبال آن هستیم شما بیابید.  

 

آری عکسهایی از زمان قدیم٬از جاها و مکانهای قدیم و تاریخی روستا، از پیر مردها و پیر زنها ،از جشنها و اعیاد و مراسم، از رسم و رسوم گذشته و آنچه که شما را به یاد آن زمان قدیم می اندازد. این بار نمایشگاهی از عکسهای قدیمی شما در وبلاگ حصاروئیه محبوب قلبها. البته برای آنهایی هم که دسترسی به اینترنت ندارند منتظر بمانند تا نوروز 90،زمانی برای برگزاری یک نمایشگاه عکس،جایی که همگان بتوانند بازدید نمایند.شما عزیزان  می توانید عکسهای خود را به آدرس s_allahdini@yahoo.com ارسال نمائید تا زمانی که همه عکسها جمع آوری شد بر روی همین وبلاگ منتشر شود. 

 

 البته قابل ذکر است که این موضوع به پیشنهاد آقای عباس اسماعیلیان مطرح شده است که جا دارد از ایشان نهایت تشکر و سپاس را داشته باشیم امیدواریم که خود ایشان هم که مبتکر این پیشنهاد بوده اند علاوه بر عکسهایی که خود در اختیار دارند با تلاش و کوششی دو چندان از جاهایی که می توانند در این زمینه برایمان عکس تهیه کنند.منتظر عکسهای به یاد ماندنی همه شما عزیزان هستیم.

آب رفته به جوی باز نمی گردد.

      


صرفه جویی هنر است.صرفه جویی کم مصرف کردن نیست، بلکه درست مصرف کردن است. تا می توانید در مصرف آب و برق صرفه جویی کنید. با حذف یارانه ها از روی قبض های آب و برق و یک مدیریت صحیح می توانید براحتی زندگی خود را اداره کنید.اینها جملات و عبارتهایی است که هرروز، بارها و بارها از رادیو و تلویزیون و سایر رسانه ها شنیده ایم و می شنویم. اما خود دولت و مسئولین چقدر به این موضوع اهمیت می دهند ؟ آیا تا آنجا که مربوط به حوزه کاری خودشان می شود رعایت می کنند؟ به نظر شما مردم یک روستا چقدر آب مصرف می کنند؟مردم شهر چطور؟ شبکه آبرسانی کدام گروه پیچیده تر و فرسوده تر است؟ هزینه های مصرفی کدام گروه بیشتر است؟ اینها سوال هایی است که به راحتی می توان آنها را جواب داد. به گفته خود مسئولین آب بهای مصرفی روستائیان کمتر از آب بهای مصرفی در شهر است. البته رسیدگی به وضعیت شبکه آبرسانی هم به طبع کمتر است. 

 

در روستای حصاروئیه تعداد شکستگیهای لوله های آب از تعداد مشترکان این شبکه به مراتب بیشتر است به هر کوچه و پس کوچه ای که قدم می گذاری می بینی دریاچه ای درست شده و مقدار بسیار زیادی آب به هدر می رود به جرات می توان گفت که مقدار آبی که هدر می رود از نصف مقدار آب مصرفی مردم بیشتر است.به گفته تعدادی از اهالی روستا بارها و بارها با مسئولین اداره آب تماس گرفته اند و این موضوع مطرح شده اما هیچ اقدامی در این باره صورت نگرفته است علاوه براین مامور قرائت کنتورهای آب نیز هر دو ماه وقتی در روستا جهت قرائت شماره کنتور  سرکشی می کند مطمئنا که این موضوع را دیده است. حتی اگر او هم کمی دلسوز بود این قضیه را انعکاس می داد زیرا این موضوع ماهاست که ادامه دارد. 

 

 علاوه بر هدررفت آب در این سالهای کم آب و رو به خشکسالی اگر از دید بهداشتی هم به این موضوع نگاه کنیم کمی نگران کننده به نظر می رسد.  وقتی مقداری آب در یک جا جمع می شود مطمئنا محل جمع شدن حیوانات و حشرات خواهد شد جایی که محل آبشخور سگها ،گوسفندان ، حشرات و سایر پرندگان و حشرات موذی خواهد شد و براحتی می تواند انواع و اقسام ویروس و میکروب را وارد شبکه های آبرسانی کند و بطور یقین افرادی را که از این آب استفاده می کنند گرفتار خواهد کرد امیدواریم مسئولین کمی به خود بیایند و فقط به فکر این نباشند که قبض های آنچنانی آب و برق را به موقع به درب منزل روستائیان برسانند، بلکه جهت حل مشلات و گرفتاریهای مردم روستاها نیز به موقع وارد عمل شوند تا خدای ناکرده شاهد عواقب جبران نا پذیری نباشیم.حالا آب کجا می رود ما به کجا میرویم؟ اگر آب هدر برود ما مجبوریم هرروز به اداره آب برویم  یا بهشان زنگ بزنیم تا آن را درست کنند. اگر هم هدر نرود٬ما به دنبال کار و زندگیمان می رویم. راستی شما کجا می روید؟ به امید آبادانی روستا های ایران