حصاروئیه محبوب قلبها

حصاروئیه از توابع شهرستان شهربابک در استان کرمان میباشد. allahdini1981@gmail.com آماده دریافت مطالب و نظرات ارسالی شما میباشد.

حصاروئیه محبوب قلبها

حصاروئیه از توابع شهرستان شهربابک در استان کرمان میباشد. allahdini1981@gmail.com آماده دریافت مطالب و نظرات ارسالی شما میباشد.

دوغ و مسکه

با سلام خدمت همه دوستان و بازدیدکنندگان گرامی

سرانجام بارش بارانهای پر خیر و برکت نیمه اول فروردین ماه 86 وسال گذشته دل همه مردم عزیز و بویژه  روستائیان و کشاورزان و دامداران زحمتکش را شاد کرد. بیابانها و چراگاههای منطقه حصاروئیه امسال سرسبز و پر علف شد. امسال دامداران روستای حصاروئیه بالاخره پس از چند سال خشکسالی روانه احشوم(مکانی که دامداران برای دوشیدن شیر گوسفندانشان به آنجا کوچ می کنند) شدند تا از ماست و کره و دوغ و مسکه بی نصیب نشوند. هرچند مقدمات برپایی احشوم و تهیه لبنیات بی دردسر و پر زحمت است اما خوردن این نعمتهای خداوند آنچنان انسان را سرمست و شاداب می نماید که هر کسی آرزو میکند خوراک تمام سالش همین لبنیات گوسفند باشد. اگر تا به حال از خوردن این لبنیات بی بهره بوده اید امسال می توانید دلی از عزا در بیاورید. حتما به احشوم های اطراف سر بزنید. امسال بسیاری از اهالی روستا روانه کوه و بیابان شدند تا از رحمتی که خداوند نصیبشان کرده بی بهره نباشند. اما براستی می دانید که چه اتفاقاتی روی می دهد تا شما به این لبنیات لذیذ دست پیدا کنید.سحرگاهان آن زمان که شما در خواب ناز فرو رفته اید یا در وسط روز که شما در زیر کولرهای گازی و آبی دراز کشیده اید و  باز هم احساس گرما می کنید جماعتی زحمتکش مشغول دوشیدن شیر گوسفندان می باشند و سپس شیر رابه صورت ماست در آورده و آن را در مشک مخصوصی که از پوست گوسفند درست شده می ریزند اندکی آب به آن می افزایند حال مشک را باد کرده و حدود یک ساعت آن را می زنند(تکان می دهند) انگاه که کره آن گرفته شد مشک را زانو می کنند( باد آنرا خالی کرده و با زانو آنرا آرام حرکت میدهند تا کره آن جمع شود). حال کره را بیرون آورده و درون ظرفی مسی و در جایی خنک نگه می دارند. آنچه که درون مشک می ماند دوغ نامیده می شود. دوغ  درون مشکی دیگر ریخته می شود تا این مشک برای گرفتن کره در روز بعد آماده شود پس از چند روز که تعداد مشک های دوغ زیاد شد آنها را در ظرف بزرگی به نام سطل(با فتح سین و طا) ریخته  دوغ را جوشانده و حاصل را که ماده ای غلیظ شده در کیسه ای ریخته  آب آن را گرفته به آن اسپار می گویند اسپار حاصل را به صورت گلوله های کوچکی به نام کشک در می آورند که هم مصرف تازه خوری دارد و هم از خشک شده آن برای کالا جوش استفاده می نمایند. آبی را که از اسپار گرفته می شود باز می جوشانند این بار ماده غلیظ تیره رنگی به دست می آید که انرا به صورت اشکال مختلف در می آورند این آخرین ماده ای است که از شیر به دست می آید و قره قروت (تلف) نامیده می شود.حال تصور کنید تمام این کارها در بیابان زیر تابش آفتاب سوزان انجام می شود. جایی که نه آب کافی می باشد و نه هوای خنکی . چه رنجها و مصیبتهایی تحمل می شود تا این لبنیات خوشمزه به دست آید. مرحبا بر این زنان و مردان سختکوش براستی که باید بر دست آنان بوسه زد.

 

نظرات 16 + ارسال نظر
[ بدون نام ] جمعه 14 شهریور‌ماه سال 1393 ساعت 15:42

سلام بر شما که برای آنچه که مردم زحمت میکشند ارزش قائل هستید.روستاها و عشایر بیشترین بار زحمت را بر دوش دارند

مسکه پنج‌شنبه 3 خرداد‌ماه سال 1386 ساعت 17:37

سلام چند وقتی هست که مطلب نمی زنید این جوری که نمی شه وبلاگ اداره کرد

روابط عمومی موسسه امام علی(ع) سه‌شنبه 1 خرداد‌ماه سال 1386 ساعت 17:36 http://www.babakzamin.blogfa.com

سلام و درود
با تبریک میلاد حضرت زینب سلام الله علیها، به آگاهی می رساند مسابقه انتخاب وبلاگ برتر شهربابک آغاز گردیده، لذا از شما همشهری ادیب و فرهیخته دعوت می شود در این مسابقه شرکت نموده و با بیان نظرات ارزشمند خود یاریگرمان باشید.

با تشکر

باربد جمعه 28 اردیبهشت‌ماه سال 1386 ساعت 12:01

بـــــه نـــــام خـــــداونـــــد جـــــان و خـــــرد
کــزیــن بــرتــر انــدیــشـــه بـــر نـــگـــذرد

خــــداونـــــد نـــــام و خـــــداونـــــد جـــــای
خـــــداونــــــد روزی ده رهــــــنــــــمــــــای

خــداونـــد کـــیـــوان و گـــردان ســـپـــهـــر
فــروزنــده ی مـــاه و نـــاهـــیـــد و مـــهـــر

ز نــام و نـــشـــان و گـــمـــان بـــرتـــرســـت
نـــگـــارنـــده ی بـــرشـــده پـــیـــکـــرســــت

بـــه بـــیـــنـــنـــدگـــان آفـــریــــنــــنــــده را
نــبــیــنــی مـــرنـــجـــان دو بـــیـــنـــنـــده را

نـــیـــابـــد بـــدو نـــیــــز انــــدیــــشــــه راه
کـــه او بـــرتـــر از نـــام و از جـــایــــگــــاه

ســخــن هــرچــه زیــن گــوهــران بــگــذرد
نـــــیـــــابـــــد بـــــدو راه جـــــان و خــــــرد

خــرد گــر ســخــن بــرگــزیـــنـــد هـــمـــی
هــمــان را گــزیــنــد کــه بــیـــنـــد هـــمـــی

ســتــودن نــدانــد کــس او را چــو هـــســـت
مــیـــان بـــنـــدگـــی را بـــبـــایـــدت بـــســـت

خــرد را و جــان را هــمــی ســنـــجـــد اوی
در انـدیـشـه ی سـخــتــه کــی گــنــجــد اوی

بـــــدیـــــن آلـــــت رای و جـــــان و زبــــــان
ســـتـــود آفـــریـــنــــنــــده را کــــی تــــوان

بـه هـسـتــیــش بــایــد کــه خــســتــو شــوی
ز گـــفـــتـــار بـــی کـــار یـــکـــســـو شـــوی

پــرســـتـــنـــده بـــاشـــی و جـــویـــنـــده راه
بــه ژرفــی بــفـــرمـــانـــش کـــردن نـــگـــاه

تــــوانــــا بـــــود هـــــرکـــــه دانـــــا بـــــود
زدانـــــش دل پـــــیــــــر بــــــرنــــــا بــــــود

< حکیم گرانقدر ابواقاسم فردوسی توسی>

راهش پـــر رهرو بادا

نصیر جمعه 28 اردیبهشت‌ماه سال 1386 ساعت 11:23

سلام کشک و روغن گرونه برای ارزان شدنش باید دورش خط کشید

parande mohajer پنج‌شنبه 27 اردیبهشت‌ماه سال 1386 ساعت 11:50

omidvarim ka harche zodtar in damdari sonati be makanize tabdil besha ka dega khaterat sakhte dogh joshi mashk zadan ba dast dar zahne bande onvare abi zende nashe!!!!!!!!!!!!!! :(

یاشار چهارشنبه 26 اردیبهشت‌ماه سال 1386 ساعت 11:30

شهریارا خود را بدار دشت و دمن بر تو حلال ...

دوست گله دار در حال حاضر بهتره گله را از سال در کنیم و بیشتر به فکر صادرات مسکه به اون ور آب نباشیم..در عوض افکار بهتری را سامان دهیم...
راستی خوردن مسکه فایده داره اما زیادی آنهم درد سر داره..آیا میدانید در یار خودمون و روستاهای اطراف چرا مبتلا به بیماریهای قلبی و عروقی میشوند؟

همینطور که بر همگان روشن است چربی زیاده از حد خوب نیست.

انجام ورزش روزانه و مداوم برای همه از نیازهای اساسی است ..اساسی تر از هر چیزی....


[ بدون نام ] سه‌شنبه 25 اردیبهشت‌ماه سال 1386 ساعت 18:23 http://xpango.blogfa.com/

قابل توجه همه شهربابکی های عزیز(صد در صد تضمینی)


موبایل رایگان دریافت کنید!!!
فقط کافیه تو این سایت ثبت نام کنین و 17 تا عضو بگیرین.
به همین سادگی میتونید گوشی موبایل خودتون رو انتخاب کرده و تحویل بگیرید.
تا دیر نشده عجله کنین
برای کسب اطلاعات بیشتر روی لینک زیر کلیک کنید.
http://xpango.blogfa.com

گله دار سه‌شنبه 25 اردیبهشت‌ماه سال 1386 ساعت 16:50

برای صادرات مسکه به اون ور آب باید چه کرد؟

مهد یار یکشنبه 23 اردیبهشت‌ماه سال 1386 ساعت 12:51

شاید یک کار جالب این باشه که از دانش نوین که هر روز پیشرفته تر از دیروز است در این راه بهره گیری کرد. چرا که نه ..اگر گروهی از جوانان جویای کار با هم شیم و درراه رو به جلو قدم برداریم کاری کردیم کارستان. وقتی نیروی الکتریسته را میشه بکار برد چرا از دوکارد استفاده کنیم. آخه تا کی باید همون روشهای 10000 سال پیش استفاده بشه....

بچه ی پایین ده یکشنبه 23 اردیبهشت‌ماه سال 1386 ساعت 11:15

دلم کشک ترو میخواد.....
راستی امسال قیمت کشک ترو چنده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

باربد یکشنبه 23 اردیبهشت‌ماه سال 1386 ساعت 11:13

کـه خـود رنــج بــردن بــه دانــش ســزاســت
بـــه رنـــج انـــدر آری تـــنـــت را رواســــت
(حکیم فردوسی)

براستی که فرآیند تولید محصولات شیر کاری آنهم به روش سنتی بس دشوار است. دست کم کاری که میشه برای کمک به بهره گیری از دامداری پیشرفته تر چیست؟



دوکارد به دست شنبه 22 اردیبهشت‌ماه سال 1386 ساعت 23:49

اقا این روزها بازار پشم چینی هم حسابی داغ است به زحمت می شود نیروی پشم چین پیدا کرد کاش حس همکاری بین مردم می بود تا ایقدر کارها سخت نباشد

واقعا سخت است اگر دوربین داشتم عکسای توپی می شد تهیه کرد که هوس ماس ومسکه هم از کلتون بپره

حصاروئیی شنبه 22 اردیبهشت‌ماه سال 1386 ساعت 20:24

با سلام!
لطفا اگر امکان دارد از اسامی احشوم هایی که به بیابان رفته اند لیستی تهیه کنید.
با تشکر

مسکه دوست شنبه 22 اردیبهشت‌ماه سال 1386 ساعت 16:54

سلام به همه دوستان و خوانندگان وبلاگ حصاروئیه
خدمتتان عرض شود که چند صباحی است بعضی از دامداران جهت دوشیدن شیر گوسفندان به احشوم رفته اند ماست ومسکه نوش جو نشان ولی خدا وکیل فی را بالا نزنند تا دیگران هم بتونند شکمی از عزا در بیارند بالاخره شنیدها حاکی از ان است مسکه هر کیلو ۲۰ هزار تومان و ماست را اصلا نمی فروشند اخه این چه وضعیه ما خیلی دعا کردیم بارون بیاد این رسمش نیست

باربد شنبه 22 اردیبهشت‌ماه سال 1386 ساعت 16:54

درود بر شما
دوست گرامی مسکه دوست.

بیایید چرتکه بیاندازیم تا ببینیم یک کیلو مسکه به چند ارزد. یک نفر دامدار را پندارید که 40 گوسفند شیر ده دارد و خیال می کنم بیشتراز 20 کیلو شیر نتواند روزانه در پیش خود نگاه دارد. و 4 روز شیر را با درد سر به اندازه 80 کیلو اندوخته کنند تا بلکه 1 کیلو مسکه بدست آید . گیریم که دیگر فایده ها مانند دوغ و کشک تنها هزینه ماندن و خوراک خود باشد آ یا شما می توانید به یک کارگر تنها 2000 تومان بدهید 4 شب در گرما و سرمای بیابان و... را بپذیرد و تنها ای کارهایی که ای دامدار بیچاره انجام می دهد به اتمام برساند . جدا از اینکه از زاویه حر فه دامدار هم اگر نگاه کنید چقدر زحمت کشیده تا فنون دامداری را هر چند شیوه سنتی بیاموزد و تجربه کند . آیا ممکنه شما از یک آقا خواهش کنید 1 ساعت به شما از روی یک نوشته بخواند و تنها 20000 تومان بگیرد. گمان نمی کنم ...
فکر کنید چه قدر تولید کردن بها و ارزش دارد. شاید این بوده که از ابتدا نیکان این کار را ارزش دارتر دیده . امید که دوست مسکه دوست روزی پولهات افزایش یابد و از روی شادمانی پول به تولید کنند گان زحمت کش بدهید و مسکه نوش جان کنی . با ارزوئ فردای بهتر

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد