همه ساله در این ایام با شروع فصل زه و زه کشی کار دامداران عزیز و زحمتکش زیاد شده و علاوه بر گرفتاریهای روزمره با مشکلات جدیدتری نیز روبرو هستند معمولا گوسفندان از اوایل بهمن ماه شروع به زایمان می کنند و تا اواخر اسفند ادامه دارد. درست کردن کوز و کرم(به ضم ک)٬وردار کردن ناوردارا٬ درست کرن زندان برای ناوردارا٬پا کردن بره ها در دو نوبت صبح و عصر و خلاصه هر کار دیگه ای که فکر کنید.
اونهایی که زمستونا ٬فصل زه سر آغل بودند خوب می دونند که چی میگم و چه زحمات زیادی وجود دارد٬ تازه شبا باید با چراغ موشو بری تو آغل ببینی کدوم میش میخواد بزاد حالا باید کمکش کنی و بعدش برشو شیر بدی تا غش نکنه و اگه ورش نداشت بندازیش تو زندون یا دستاشو ببندی یا بهش جداگونه جو بدی٬ شاید وردار شد. معمولا تا آخر اسفند سعی می کنند که همه میشا وردار بشند تا وقتی گله میره برپی مشکلی نباشه البته اگه بازم برف و بارون بیاد و علف بشه نه مثل این چند سال گذشته.شما هم خاطرات سر آغل را برای ما تعریف کنید تا اونایی که ندیدند بفهمند قدیما چه زحمتهایی کشیده میشده و روزای سخت و اما شیرین و به یاد ماندنی رو داشتین.
با تشکر از کسانی که در راه اندازی این سایت مشغول به کارند
درست کردن کوز ,وردار کردن ناوردارا٬ درست کرن زندان برای ناوردارا٬پا کردن بره ها ....هر چند بسیار پیشرفته و با هزینه ای در خور ارزش انجام می گیرد
ببخشید میشه اینهارو توضیح بدید ما هم بدونیم یعنی چی ؟
ناصر میگه ماجرای خرید چراغها دروغه
با سپاس از اقای زیبا وگو که نامشون دگرگون شده به گدروگو.
البته واژههایی شما دوست گرامی بکار می برید شاید از عراق وارد شده , شاید نه!
مردم روستاهای آنور صد سال پیش اینها را هم بکار نمی بردند. شاید از زمان شاه عباس تو شهرها بیشتر از مردم می خواستند تا تو ر وستاها و سر آغلها!
با ارزوی بهروزی
این داستان خرید چراغ توری هم فلابی از کار در اومد . یعنی اونایی هم که خریدن سرشون کلاه رفته .
امان از دست ناوردارها . باید زندون بکنی تنا وردار بشن .
اسماعیل خان خیلی کم کار شدی . چرا مطالب بیشتری نمی گذاری
یادش بخیر چقدر گردن میشای پرباد شده رو میگرفتیم تا برش شیر بخوره آخه بره هم چوشاک نبود ولی در عوض کهره ها خوب سک می زدن
اینجانب هنوزم ژابده کیف می کنم که بگم:
پپپپشووووو ........حرررررررررررررریه هه حرام شده ها
(خدا نکنه)
این دوست عزیزمون که به یاد موسیقی دان ساسانی خودش رو باربد نامیده تا همین پارسالا با خودمون میومد میرفتیم تو آغلا بار در می کردیم .
نمیدونم چی شده چند وقتیه از امپراطوری پارسیان و تکنولوژی روز به ما تعریف میکنه. ما که از حرفاش سردرنمیاریم.
اینشا الله هرجا هست حضرت ابوالفضل یارو نگهدارش باشه .
من یادمه زمسون پارسال خیلی میشا ابره وا شدن ای کارخونه سر صابشو بخوره الهی
احتمالا به کلاس خیلی ها ور میخوره اگه بگن سر زه بودن
جالب بود.
به گفته اندیشمندان ,مردم سرزمینهایی که در کشور و امپراطوری پارسیان و پیش تر می زیسته اند داری تمدن بوده اند. گهواره تمدنها!!! , در تاریخ همچنین نوشته اند که نخستین انسانهایی بوده اند که به پرورش و اهلی کردن جانوران پرداختند.
ولی امروز با وجود پیشرفت دانش و بکار گیری دانش در تمام زمینه ها ما مردمان از همان روشی هایی بهره می گیریم که 5000 سال پیش هم داشتیم . پیشرفت دانش و کاربرد آن در تکنولوژی کجا ایستاده است و چرا?
براستی جای بررسی و کنکاش داشته و دارد!
برای نمونه در کشورهای که صنعتی هستند(البته نفت و گاز و مس و فولاد و... دیگر منابع زمینی و هوای و معدنی هم ندارند;-) ) روشهای مدرن و پیشرفته ای را برای نمونه این مورد نوشته شده در کشاورزی و دامداری دارند:
درست کردن کوز ,وردار کردن ناوردارا٬ درست کرن زندان برای ناوردارا٬پا کردن بره ها ....هر چند بسیار پیشرفته و با هزینه ای در خور ارزش انجام می گیرد (البته با نور و با هوای کافی و مناسب رشد جاندار!)
زندان حتی برای جانور هم خوب و مناسب نیست. راههای دیگری هست. پیشرفت دانش و ارزش خرد انسانی به چنین نتیجه ای رسیده است.
اما جای بسی افسوس که در آن سامان هنوز روستاییان و دامداران روشهای سنتی و سختی را بکار می برند.
البته شاید کارهایی هم میهنان گرامی هم انجام داده باشند ولی اینگونه که نمایان است همگیر نبوده است. مشکل کجاست?
آیا آموزش نیاز است ? و یا هزینه کردن ارزش ندارد?
این جوریش راکسی باور نمیکرد که بکار آید.چند هفته ای هست تو شهرهای استان کرمان چراغهای بادی قدیمی آلمانی با مبالغ هنگفت فروش میره شاید باور نکنید
۲۵۰۰۰۰۰۰تومان من خودم دیدم .۱۰۰۰۰۰۰۰۰را هم شنیدم میگن اورانیم توش هست مشخصش هم اینه که آنتن موبایلو مختل میکنه.